V žiadnom prípade nám nemôže újsť, že dizajnéri a odborníci na ličenie, ktorí pracujú na kolekcii vychýreného Chanel, nás radi prekvapujú na takmer každej prehliadke. Jarná šou Chanel počas parížskeho týždňa módy je tiež veľkým prelomom v trendoch v líčení. Prečo? Kvôli kockovaným viečkam!

Parížsky vzhľad pomocou jediného ťahu štetcom

Autorom líčenia na tohtoročnej módnej prehliadke Chanel počas parížskeho týždňa módy bol Tom Pecheux – odborník na líčenie, ktorý spolupracuje s luxusným módnym domom. Tento odborník na líčenie predstavil svoju víziu tradičných vzorov, ktoré sprevádzajú značku. Svoj nápad demonštroval na niekoľkých najmladších modelkách, vrátane Gigi Hadid, Kendall Jenner a Lindsay Wixson. Károvaná vzorka v odtieňoch sivej je skutočne originálnym líčením, na ktoré potreboval Pecheux len očný tieň, šablónu a štetec.

Z kabelky rovno na ženské oko

Inšpiráciou pre toto líčenie bola samozrejme tradičná kabelka Chanel 2.55, ktorú spozná každý. Čierna prešívaná listová kabelka od parížskeho módneho domu je známa na celom svete pre svoju eleganciu a dizajn. To je vzor, ktorý sa Pecheux rozhodol aplikovať na viečko. Nikto nepovedal, že prešívaný vzor môžu mať iba luxusné doplnky. Čierna károvaná vzorka, pripomínajúca trochu včelí plast, je dvojrozmerným líčením, ktoré vás ohromí svojou jednoduchosťou a efektivitou.

Kockovaný make-up ako ten na modelkách Chanel

Modelky na tohtoročnom parížskom týždni módy hrdo nosili odtiene čiernej, avšak nikto nepovedal, že to nemôžete napodobniť svojim spôsobom. Najdôležitejšia je podkladová vrstva pod make-up pre zjednotenie pokožky viečka a aby slúžila ako lepidlo na očné tiene. Kockovaný vzor v štýle károvanej listovej kabelky od Chanel sa dá dosiahnuť použitím šablóny alebo kúskom priehľadnej pančuchy. Odtieň by mal byť vysoko pigmentovaný, aby bol vzor po jedinej aplikácii intenzívny, pretože sa potom už nedá opraviť.