Je ťažké držať krok s módou. Spolu s novou sezónou roka prichádzajú aj nové make-upy, vlasy a oblečenie, o ktorých by sme pred časom ani nesnívali. O čom ste si raz mysleli že je nepotrebné a extravagantné, sa môže tento rok stať veľmi módnym. Pozrite sa nižšie, čo vás čaká v móde a líčení roku 2016.

Vrcholové trendy v líčení

Môžeme očakávať, že modrá farba zažije svoj veľký návrat z 90-tych rokov. Očné tiene, maskary a očné linky v tejto farbe budú veľmi módne. Kozmetika vo všetkých odtieňoch modrej sa dá aplikovať na celé viečka, vo forme liniek alebo dokonca na mihalnice. Originálne farby môžeme očakávať aj čo sa týka pier. Najväčším trendom sú pri nich odtiene intenzívnej broskyňovej, lesklej zlatej alebo kobaltovo modrej. Ale pamätajte si jednu vec: základné pravidlo všetkých odborníkov v líčení sa nikdy nezmení; intenzívne oči a neutrálne pery alebo naopak. Nedávajte si modrý očný tieň so zlatým rúžom.

Najnovšie trendy v úprave vlasov

Čo je nové vo svete úpravy vlasov? Najmódnejším účesom bude strih na ježka alebo len veľmi krátke vlasy. Takýto strih sa ľahko udržiava, nemusíte vlasy česať ani sušiť fénom. Avšak, takýto druh strihu nemusí každej žene sedieť a nie každá žena v ňom bude vyzerať dobre. Ak uprednostňujete tradičnejšie účesy, vyskúšajte vrkoč alebo rovné a hladké vlasy. Tieto účesy sú veľmi lichotivé, pohodlné a ľahké na úpravu. Dominuje pevný vrkoč. Vrcholovým trendom bude aj veľmi krátka ofina – rovná alebo vrstvená.

Čo je ešte nové?

V roku 2016 sa na mólach objavia modelky trochu väčšej veľkosti. Moderné budú krivky a atletické telá. Túto sezónu je všetko o prirodzenom výzore, ale aj o odvážnych výtvoroch a líčení.