Ako zvyčajne sa prichádzajú so začiatkom roka aj nové trendy v líčení. Niektoré trendy sa vracajú vo veľkom, iné ostávajú rovnaké. Ako vždy máme pár variant, ktoré ostali bezo zmeny, ale je tu aj pár prekvapení. Čo ponúkajú stylisti a odborníci v líčení pre jarnú sezónu 2016?

Ťahy modrou farbou

Je to rozhodne najodvážnejší a najumeleckejší návrh, predstavený počas šou značky Chanel. Oči sú namaľované pastelovými farbami, hlavne modrá farba okolo očí vytvára dojem okuliarov alebo masky. Mihalnice a kontúra sú bez zvýraznenia.

Jemnejšia blankytná

Blankytnú, v oveľa jemnejšom prevedení, nám predkladá Jonathan Saunders a Monique Lhuillier. Pastelová a jasná blankytná nanesená okolo očí alebo len na viečka je záležitosťou roku 2016.

Pastelová žltá

Tretí odvážny návrh v líčení pochádza od americkej kozmetickej značky MAC. Na celom viečku sú veľmi intenzívne farby, pričom dominujú pastelová žltá, oranžová, zelená a im podobné.

Klasické červené pery

Neklamte sa, klasika nikdy nevýjde z módy. Červená a vínová nejdú nikam a hodlajú byť aj právoplatnými kráľovnami jari 2016, ale len vo dvojici s jemnejším očným líčením.

Retro mihalnice

V sezóne jar-leto v tomto roku môžeme očakávať veľký návrat retro štýlu, ktorý ovládajú veľmi výrazné mihalnice. Šou Louis Vuitton predstavila tento trend tým najlepším spôsobom, prezentovaním umelých, hustých (trochu bizarných) a dlhých mihalníc – čím zaujímavejšie, tým lepšie.

Líčenie rockovej hviezdy

Jar 2016 nie len o pasteloch, ale aj o intenzívne zvýraznených očiach. Kovovo lesklý make-up (očné tiene v odtieňoch sivej a grafitu), silné farby na viečkach a hrubá čierna očná linka. Môžete to skombinovať s jasnou podkladovou vrstvou pre efekt bledej tváre a aby vám vynikli oči.

Prirodzený výzor

Posledný návrh pochádza z mól Chloe a Gucci a v posledných rokoch bol veľmi populárny „make-up bez make-upu“. Ak nie ste až taká odvážna, môžete si zvoliť pastelovú béžovú a jemnú hnedú. Zvýraznite svoje oči nenápadným spôsobom a dodajte lícnym kostiam prirodzené zvýraznenie.